ONDERHOUD TRACTIEBATTERIJ
Een heftruckaccu moet zorgvuldig onderhouden worden. Het komt namelijk vaak voor dat de tractiebatterij weinig tot geen onderhoud krijgt. Dit zorgt ervoor dat de accu niet de gewenste levensduur heeft. Laat onderhoud tijdig uitvoeren, dat voorkomt immers hogere kosten in de nabije toekomst!
06 - 83 79 36 91
Wat raden wij u aan?
Om een lange levensduur te kunnen garanderen voor uw tractiebatterij zijn de volgende punten erg belangrijk:
Gebruik de juiste lader
Er dient altijd een juiste lader gebruikt te worden voor de bestemde tractiebatterij.
Houd de accu in de gaten
Zorg voor ventilatie
Bij het laden dient de klep boven de batterij altijd geopend te zijn voor ventilatie.
Controleer het waterniveau
Controleer de kleppen op de cellen
Zorg ervoor dat bij het laden de kleppen op de cellen dicht zitten.
Houd hem goed schoon
Houd de accu in goede conditie door hem schoon en droog te houden.
Volledig doorladen
We raden aan om uw tractieaccu tweemaal per jaar goed te onderhouden. Dit zodat de accu in een optimale conditie blijft en de levensduur optimaal blijft. Total Material Handling kan u hierbij ondersteunen door middel van een onderhoudscontract.
Regenereren Tractie batterij
In de tractiebatterij zitten loodplaten, welke in de loop der jaren zullen sulfateren. Hierdoor loopt de capaciteit terug. Total Material Handling (TMH) heeft zeer professionele batterijgeneratoren beschikbaar die ervoor kunnen zorgen dat de batterij grotendeels hun capaciteit zullen terugkrijgen en weer jarenlang mee kunnen gaan. De regenerator verwijdert de sulfatering van de loodplaten door middel van hoogfrequente elektrische pulsen.
Wanneer uw tractiebatterij niet meer de gewenste prestaties levert, laat de accu dan regenereren door Total Material Handling (TMH). We zullen de tractiebatterij afhalen en binnen 3 werkdagen heeft u deze weer retour! Na de regeneratie ontvangt u een rapport met betrekking tot de verbeterde prestaties op cel niveau. De capaciteit kan hierbij tot wel 30-50% toenemen!
Onderhoud schoonmaken Tractiebatterij
Tractiebatterijen worden vaak dagelijks gebruikt en worden hierdoor vies. Het is van belang dat batterij en behuizing goed schoongehouden wordt. Dit voorkomt lekstromen en corrosie.
Total Material Handling kan u ondersteunen met het schoonhouden van uw tractiebatterijen. Het schoonmaken van de batterij moet gebeuren met clean water of batterij schoonmaakmiddel. Er mag geen gebruik gemaakt worden van wasmiddelen of andere schoonmaakmiddelen.
Batterijregeneratie:
analyse en desulfatie
De Arbeidsinspectie heeft het gebruik van dieselheftrucks tot 4000 kg draagvermogen in halfopen en gesloten ruimtes verboden. Trucks met meer dan 4000 kg draagvermogen moeten zijn voorzien van een roetfilter.
HEEFT UW ACCU OOK LAST VAN CAPACITEITSVERLIES DOOR SULFATERING?
Sulfatering is de belangrijkste oorzaak van capaciteitsverlies bij loodzuuraccu’s. Langzaam maar zeker vormen zich harde sulfaatkristallen op de platen van de batterij. Deze kristallen verhogen de interne weerstand en verlagen de totale capaciteit. Meer dan 75% van deze accu’s kan worden gerepareerd met een hoog pulserende lading en stroomafvoerstroom. Slechts een laag percentage van de accu’s met capaciteitsverlies heeft mechanisch opgelopen schade en zal sowieso vervangen moeten worden.
De batterijregenerator zet de harde sulfaatkristallen weer om in zuur. De batterijregenerator verwijdert het sulfaat door opladen en ontladen van de batterij in verschillende stappen en doet dit door gebruik te maken van een snelle pulserende stroom. Dit herstelt de capaciteit van de batterij en deze kan, mits correct onderhouden, hierdoor de komende jaren nog gebruikt worden. Door middel van een gedetailleerd rapport kan de gewonnen capaciteit en de aanvullende informatie over de toestand van de batterij worden bekeken.
HOE WERKT DE BATTERIJREGENERATOR?
De batterijregenerator bestaat uit laad en ontlaadsysteem, gecombineerd in één machine. Tijdens het oplaad en ontlaadproces wordt een hoogfrequente stroompuls (150 Hz) gebruikt. Korte hoge stroompulsen worden naar de batterij gestuurd. Dit veroorzaakt dat de harde sulfaatkristallen weer worden omgezet in zwavelzuur.
De dichtheid van de elektrolyt zal toenemen, terwijl de interne weerstand van de batterij zal afnemen. Als gevolg hiervan zal de capaciteit toenemen. De temperatuur van de batterij wordt nauwlettend gecontroleerd en de stroom wordt, waar nodig, automatisch aangepast. Dus het regeneratiesysteem werkt volledig automatisch. Het resultaat is direct af te lezen op het batterijrapport.
Om het verschil in capaciteit te kunnen aantonen van de batterij van zowel voor als na het regeneratieproces, versturen wij het batterijrapport naar u. Dit rapport kan worden opgeslagen als pdf, Word of Excel-bestand.
Total material handling
Adres
Daalweg 15,
6102 TD Echt
Contact
Bel ons
06 – 83 79 36 91
Stuur ons een bericht
Stuur ons een bericht
info@tmhservice.nl